måndag 17 januari 2011

Ny vecka nya tag!

En del ångest hade jag under helgen när jag tänkte på mångaden att den skulle komma och vi åter skulle börja förskolan. Men de försvann ganska fort när dagen började.
Alvin var utsövd och glad att åter komma till dagis.
Jag hade med mig ett par sockeplast så pluttis inte behöver frysa om fossingarna om dagarna och dessutom ett par långkalsonger att sova i under vilan, så slipper han frysa när han sover och när han gått upp, innan han hunnit få kläder på sig.
Frågade fröknarna om det var OK och de e så goa så det var det självklart. Så en av de sista oroligheterna släppte.
Jag tillbringade hela förmiddagen med pluttas till dess att han skulle sova, sedan gick jag hem i 3 timmar!

Samlingen var återigen väldigt uppskaddad och påklädningen efteråt inte lika. Han ville som vanligt vara inne och leka..inte gå ut. Men ute visade det sig vara skojjigt. Där fanns idag vattenpölar att leka. Små små små vattenpölar emellan den smälta snön på några ställen..Det var en hit! Alvin busade o stampade omkring i den ena länge. Men efter kanske en halvtimmer började han att gnälla. Så de blev dags att gå in, ,och jag förstod varför han gnällde. Alvin fötter var GENOMBLÖTA !!
Tårna och hälarna var droppamde blöta om strumporna och där under fanns mörkröda små tår som frös och var alldeles skrumpna av blöta.
Hans superdyra fodrade vinterstövlar från VINCENT Shoes hade läckt! Jag blev så fruktansvärt ARG. Så Alvin fick nya strumpor och sockeplast på fossingarna.
Vi åt lunch som även idag blev väldigt lite och sedan var det läggdags. Idag var Alvin lite busig o fnittrade lite när han skulle sova. Så fort han hörde minsta ljud fnittrade hihihi.. Men han somnade efter en 5-6 minuter. Sedan gick jag hem.

Jag skulle vila, men kunde inte för något i världen somna..jag var så orolig o späng..men de gick jättebra. När jag kom att hämta honom busade han med de andra barnen och tog riktigt för sig av lekytan. Han åkte ruschkana, lekte med bilar, bollar, klossar. Lekte att han fikade mm. Han ville inte gå hem, utan sprang iväg och gungade gunghäst :-D
Mammas hjärta blev så glatt =)

När vi skulle klä på oss så satt några flickor ute från de stora fjärilarna och klädde på sig de med. Alvin blev VÄLDIGT förtjust i den ena flickan, Nikole. Han kramade och kramade och kramade på henne om o om igen. Och hon hade inget emot det. Hon kramades tillbaka. Så det tog lång tid att komma hem. 20-25 kramar tar lång tid ;)

Hemma berättade Alvin flera gånger för Jocke om kramandet med sitt kroppsspråk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar