onsdag 12 januari 2011

Alvin 1.5 år


Alvin på väg till förskolan första dagen.

Idag blev Alvin 1.5 år gammal. Det "firade" vi genom att tillbringa vår dag på förskolan.
Alvins alldeles första inskolningsdag.
Vi började dagen kl.9.30. Alvin var ganska så peppad redan innan för vi har talat mycket om förskolan att vi varit där och hälsat på. Han har titta på fotot på sina fröknar och vi har repeterat deras namn ofta. Allt för att lilleman skulle känna igen sig och minnas lite med en positiv känsla.
Jag tror att det gav resultat. Alvin pekade ivrigt på byggnaden när vi närmade oss och sedan på dörren när han klev av pulkan.
Väl inne ville han inte stanna upp för att klä av sig utan ville in på avdelningen iställer =)

När vi skulle klä av oss overallen och resterande kläder kom Sussane, Alvins inskolningsfröken och mötte oss. Hon fick ett starkt NEJ! utropat flertalet gånger då detta är vad lilleman älskar att ropa just nu till alla främmande framförallt. Men hon brydde sig inte om det utan pratade vidare och lilleman skrattade gott.
Sedan gick vi in till de andra barnen. Idag hade de tagit fram "basängen" och några av barnen plaskade med lite leksaker i en balja..Alvin var inte sen att hänga på. Någon sekund tog det bokstavligen sedan var han dyngsur HAHA:.
Han var inte sugen på att avsluta leken någonsin tror jag. De andra barnen hade tröttnbat för länge sedan när fröken skulle plocka bort och det var blöjbytesdags och sedan mat. Alvin ville fortsätta, men vi bytta kläder och gjorde som de andra.
Alvin fick en plats vid ena bordet i matrummet och satt fint under lunchen. Matintaget var lite knapert med bananen efteråt gick ned med aptit. Sedan var det dags att att sova. Något som jag varit lite ororlig över. Men, när vi klev in i sovsalen som tidigare varit en leksakssal så hade lilleman fått en egen madrass och plats, precis som de andra. Jag hjälpte honom att lägga sig där och la på "handduken" som hanfått. Det tog ungeför 2 minuter sedan sov pluttis, precis som resten av barnen!!?
Han sov i 1tim 20min och kom lite yrvaken in till mig i matrummet med fröken Berit i handen. Han var inte ledsen men lite förvirrad sådär. Sen satte vi oss i soffan en liten stund och vaknade till liv. Satte på oss byxorna och bytte kissblöjjan som innehöll halva poolen sedan tidigare lek ;)

Alvin lekte lite på ruschkanan en stund och skrek lite NEJ om någon av barnen kom för nära ibland. Sedan åt vi lite mellis. Efter mellis lektes det en liten stund med bilarna i garaget som ett avslut på dagen. Kl. 14.30 lämnade vi platsen.

Dagen gitt utmärkt och lilleman var underbart go hela dagen. Inget gnäll alls. Det enda var väl det extremt bestämda NEJ som han ropar ut till alla som kommer för nära eller pratar med honom och inte känner honom. Men förshoppningsvis går det över.
Lite kallt var det tycker jag oxå. Men de kan bero på den hemska kylan ute...

1 kommentar: